Als ik blijf doen

zoals ik altijd heb gedaan

blijft mij overkomen

wat me altijd overkwam....

 

 

Yoga & More Maastricht: Mindfulness


Wil je meer van het moment genieten? Meer rust in je hoofd? Wil je meer inzicht in je gedachten, gevoelens en de signalen van je lichaam? Wil je leren omgaan met negatieve gedachten, lastige emoties en stress? Weer zelf de regie krijgen over je leven? Wil je meer ontspannen, beter slapen, meer genieten? Dan is Mindfulness bij Yoga & More Maastricht iets voor jou!

Mindfulness betekent opmerkzaam zijn. Bewust aandacht geven aan je gedachten, gevoelens en signalen van je lichaam. Weten wat zich in je hoofd en je lijf allemaal afspeelt. 
Normaal gesproken worden we continu meegesleept door de eindeloze gedachtenstroom in ons hoofd. We blijken tienduizenden gedachten per dag te hebben, waarvan ongeveer 70% negatief gekleurd is. Deze gedachten, dit innerlijk commentaar, kan een grote invloed hebben op ons leven.  Al deze gedachten kunnen je gemakkelijk meenemen in een neerwaartse spiraal. Mindfulness bij Yoga & More Maastricht helpt om de gedachtenstroom te herkennen, en te onderbreken.

Door zoveel bezig te zijn in ons hoofd,  missen we  ook signalen van het lichaam. Dit leidt vaak tot stress, lichamelijke spanningen , lichamelijke klachten of verstoorde relaties.
Doordat we altijd met het verleden of de toekomst bezig zijn, gaat de realiteit van het huidige moment vaak aan ons voorbij. Mindfulness helpt je met mildheid, zonder oordeel inzicht te krijgen in je gedachtenstroom, je gedragspatronen en de signalen van je lichaam en helpt je in de realiteit van het NU te leven. Mindfulness bij Yoga & More Maastricht helpt om stress de baas te blijven.

In een mindfulnesstraining van Yoga & More Maastricht train je om je aandacht te focussen en leer je om gedurende langere tijd  je aandacht te richten op bijvoorbeeld je lichaam, je gedachten, je gevoelens of je ademhaling. Je wordt bewust van je gedachtenstroom en de aard van deze gedachten. Ook leer je de automatische piloot herkennen en uitschakelen daar waar deze je niet behulpzaam is.

Kort gezegd leert mindfulness je bewust te worden van wat je ervaart, wat je denkt en wat je voelt, wat dat met je doet, en daar bewust mee om te gaan. Je leert automatische reacties te onderkennen en die eventueel te veranderen.

 

Mindfulness training bij Yoga & More Maastricht

Een mindfulnesstraining bij Yoga & More Maastricht is een 8-weekse training. In 8 wekelijkse sessies 2,5 uur leer je contact te maken met je gevoelens, gedachten en conditioneringen. De mindfulnesstraining wordt gegeven in de studio van Yoga & More maar kan bij voldoende deelnemers ook op locatie of op het werk gegeven worden.


    Je leert je eigen geest en neigingen te observeren en ontdekken hoe je je eigen geluk kan maken.
    Je leert vrede te hebben met wat is en met wie je bent.
    Je leert aanvaarden wat er is, en te stoppen met je verzet hiertegen.
    Je leert je aandacht beter te focussen, je leert beter te concentreren.

Het 8 weken programma is wetenschappelijk onderzocht. Onderzoek toonde een positief effect op de levenskwaliteit. In de trainingen wordt gebruik gemaakt van aandachtsoefeningen, meditatieve oefeningen, inzichtsoefeningen, communicatievaardighedenn, stresshantering, en yoga.

Internationaal staat het programma bekend als MBCT, Mindfulness Based Cognitive Therapy, en MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction op basis van de gedachtengang van Jon Kabat Zinn.

De kosten voor de 8-weekse training bedragen €295
Minimum aantal deelnemers 6

Voor inschrijving klik hier.

Na ontvangst van de aanmelding nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor een persoonlijke intake.

Onze trainer is Cat. 1 gecertificeerd en aangesloten bij de VMBN beroepsvereniging. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden onze trainingen vanuit het basispakket. 

 

Data 8-weekse mindfulnesstraining 2019:

2019, zaterdagochtend 09.30 - 12.00 uur: 19 jan, 26 jan, 2 feb, 9 feb, 16 feb, 23 feb, 2 mrt, 9 mrt

2019, zaterdagochtend 09.30 - 12.00 uur: 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 29 juni, 6 juli

2019, zaterdagochtend 09.30 - 12.00 uur: 28 sept, 5 okt, 12 okt, 19 okt, 26 okt, 2 nov, 30 nov, 7 dec 

(data onder voorbehoud van wijzigingen)

 

(data onder voorbehoud van wijzigingen) Facebook facebook thumb up

 

 


 

© Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - cookie en privacy verklaring - Sitemap