Nieuwsbrief maart 2020

   

  Corona Virus: sluiten centrum voor groepslessen
  Na intern overleg hebben wij besloten om de yoga-groepslessen per direct voor 2 weken stop te zetten. We geven hiermee gehoor aan de adviezen van de RIVM. We willen met deze maatregel onze klanten, de mensen om ons heen en onszelf beschermen en voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. We nemen dit besluit niet uit angst, maar uit vertrouwen dat als we met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen, we hier samen doorheen komen.

  HET GOEDE NIEUWS!
  Je kunt wel nog yoga doen! We zullen (voorlopig) de komende 2 weken een les online aanbieden. Jullie ontvangen hiervoor maandag een link, waarmee je de les thuis kunt bekijken en beoefenen. 
  Uiteraard houden wij nauwlettend de ontwikkelingen in de gaten en houden jullie op de hoogte van het vervolg op deze beslissing.

  Voor meer vragen of informatie neem contact op met Ronald 06-15454545 of Marjolein 06-22973714
   
  Holistische visie op de uitbraak van het virus
   
  Angst en onzekerheid zijn voelbaar nu het Coronavirus steeds verder om zich heen grijpt. Omdat niets voor niets gebeurt in het leven, is het interessant om je af te vragen wat het virus ons in een bredere spirituele context kan leren. 

  Wat zou het virus ons kunnen laten zien? Waarin worden wij als mensheid gereflecteerd?
  Zou het kunnen zijn dat de mensheid grenzen overschrijdt in de relatie tot de natuur en hiermee het eigen immuunsysteem aantast. Het immuunsysteem van de aarde wordt als het ware geweld aangedaan. En de aarde zijn wij. Wij zijn onlosmakkelijk met elkaar verbonden. Dat wat de aarde wordt aangedaan, zal zich bij de mens ook manifesteren.
   
  Dit zijn de 5 spirituele groeikansen die het Coronavirus jou biedt
   
  1) KIES JE VOOR ANGST OF VERTROUWEN?
  Dankzij het Coronavirus kun je nu heel duidelijk zien dat je als mens voortdurend een keuze hebt: kies je voor angst of voor vertrouwen. Als je angst leidend maakt, zul je je de komende weken voortdurend zorgen maken. Je kijkt met een blik vol wantrouwen naar de wereld om je heen, overal zie je besmettingsgevaar. Dit zorgt voor een hoofd vol angstgedachten. Mocht je in angst schieten, dan is de uitnodiging eenvoudig: probeer waar te nemen waar in je lichaam je de angst precies voelt. Blijf er vervolgens net zolang vol aandacht en liefde bij totdat de fysieke gewaarwording zachter wordt of verdwijnt. Wees voor jezelf zoals je zou zijn voor een angstig kind: vol warme aandacht en liefdevolle erkenning. ‘Ik zie dat je bang bent en dat is ok. Ik ben bij je. Ik zorg voor je. Ontspan maar en adem door.’ Door op deze manier liefdevol met jezelf om te gaan, maak je de overstap van angst naar liefde. Wanneer angst aangekeken en doorvoelt wordt, kan het transformeren naar liefde.

  2) OEFENING IN OVERGAVE
  De tweede kans die Corona je biedt is een oefening in overgave. Als jij immers die voorzorgsmaatregelen hebt genomen die goed voor je voelen, is het niet meer aan jou wat er gebeurt. Je hebt maar bar weinig controle over de gebeurtenissen die in je leven plaatsvinden. Kijk maar eens terug op je leven: ziet het eruit zoals je dacht dat het eruit zou zien? Is het gelopen zoals je wilde? Het leven bepaalt de choreografie van de dans.Wij zijn slechts de danser die de bewegingen uit mogen voeren. En daarin heb je steeds weer de keuze: baal je van de beweging die de dans je voorschrijft of geef je je eraan over? Laat je je dansen? Durf je erop te vertrouwen dat het leven je datgene biedt, waardoor jij als mens je kunt ontwikkelen? En nee, inderdaad is dat niet altijd door middel van gebeurtenissen waar je in eerste instantie op zat te wachten. Maar als je beter kijkt, kun je vaak de blessing in disguise ontdekken. Je groeit en leert ervan en wordt er een wijzer en rijper mens door. En laat dat nou precies zijn waarvoor we hier op aarde kwamen.

  3) WAAR GAAT JE AANDACHT NAAR TOE?
  De derde kans die het virus je aanreikt, is je bewust zijn van waar je met je aandacht op gefocust bent. Is het werkelijk voedend om jezelf constant bloot te stellen aan alarmerende berichten die de media je voorschotelt? Wat doet dat met je? Uiteraard blijf je op de hoogte, maar wil je werkelijk steeds opnieuw alle berichten vol angst tot je nemen? Wees zorgvuldig en selectief met wat je leest, beluistert en ziet. Kies voor programma’s die je voeden. En voel je ook vooral vrij om even helemaal niets tot je te nemen en rustig met een kopje thee op de bank te zitten.

  4) WAAR HEB JIJ OP DIT MOMENT BEHOEFTE AAN?
  De vierde kans die Corona je biedt, is dat het je helpt je opnieuw af te stemmen op jezelf. Doordat veel activiteiten in de buitenwereld aan het wegvallen zijn, ontstaat er ruimte voor de vraag: waar heb ik op dit moment eigenlijk behoefte aan? Wat voelt goed voor mij? Misschien voel je je moe en wil je even op de bank gaan liggen. Misschien eindelijk eens het huis opruimen. Niet vanuit een ‘moeten’ maar vanuit de energie van ‘willen’. Deze energie is volledig verschillend: ‘willen’ put je in tegenstelling tot ‘moeten’ niet uit maar geeft je energie. Doordat de denderende trein vol buitenhuislijke activiteiten knarsend tot stilstand komt, kun je opnieuw naar je leven kijken. Ben ik druk met die dingen waar ik mijn kostbare levensenergie wel aan wil besteden? Gebruik de ruimte die Corona je biedt en maak de balans op.

  5) OPEN JE HART
  Corona laat haarfijn zien dat onze maatschappij doordrenkt is van angst. Door angst blijft het hart gesloten. De vijfde kans die Corona je biedt, is om je hiervan bewust te worden. Verbind je opnieuw met het leven, maar dan met een open hart. Hierdoor ontdek je weer de sprankeling en intensiteit van het leven, die je in de buitenwereld niet kon vinden. Niet voor niets is de zegswijze: ‘Our greatest experiences are our quitest moments.’ Corona betekent letterlijk ‘krans’ of ‘kroon’. Moge deze komende periode voor jou de bekroning zijn van de transformatie van een leven gebaseerd op angst naar een leven gebaseerd op overgave, vertrouwen en liefde.

  (bron: nieuwetijdskind.nl)
   
  Yoga en Corona
   
  Wij denken dat het vooral gaat om je eigen houding tov het coronavirus. Hoe ga je ermee om? Dat bepaal je zelf. Kies je voor angst of kies je voor vertrouwen? Heb je vertrouwen in jezelf en in je lichaam? In je zelfhelend vermogen?
   
  Leef vanuit eigenliefde, eigenwaarde en vertrouwen. Probeer je een gezond en vrij mens te voelen. Dit ook te ervaren. En zorg goed voor elkaar. Kies voor liefde en vertrouwen en straal dit uit. Inspireer er anderen mee.

  In de beoefening van yoga gaat het om te leren in alle omstandigheden open te blijven, te blijven ademen. Je de vraag te stellen, Hoe ga ik hiermee om? In kalmte je houding aannemen naar datgene wat zich aandient. Leef vooral in het moment van de dag. Zorgen maken over de toekomst draagt niets bij aan je balans.  Wanneer de angst en paniek het gaan overnemen sluit je hart. De stress heeft een negatief effect op je immuunsysteem. 

  Advies van ons: blijf vooral Yoga doen. Beweging  zorgt voor onderhoud en stimulans van je immuunsysteem. Yoga brengt rust in de geest en opent je hart. 
   
  Zorg goed voor jezelf en elkaar, heb vertrouwen en hou je hart open en blijf gezond en positief!
  🙏🙏

   

   

   

   

  Wil je maandelijk op de hoogte blijven van de informatie die we delen en de aktiviteiten in ons centrum?
  Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief

  AANMELDEN

  © Copyright 2021 Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - cookie en privacy verklaring - Sitemap