Mindfulness voor kids 

Kinderen hebben het vaak druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aanknop doet het, maar waar zit de pauzeknop?
 
In een mindfulnesstraining voor kids (basisschool) maken kinderen op een eenvoudige en speelse manier kennis met de basis van mindfulness. De training leert kinderen hoe ze volledig aanwezig kunnen zijn, met hun hoofd, hart en lichaam. 
 
Kinderen ervaren steeds vaker stress. Ze worden continu geprikkeld en kunnen nog maar moeilijk afstand nemen van al deze prikkels. Deze onophoudelijke stress kan het leren, goede beslissingen nemen en de ontwikkeling van de emotionele intelligentie schaden en bovendien het zelfvertrouwen en het gevoel van verbondenheid met anderen verminderen. Met behulp van mindfulness kunnen deze kwaliteiten versterkt worden. 
 
Ze ervaren wat stilte en rust doet en hoe ze dat zelf in hun dagelijks leven kunnen inpassen. Door middel van verhalen, oefeningen, gesprekken, komen verschillende onderwerpen aan bod die ook het sociale gedrag, vriendelijkheid, empahtie en mededogen bevorderen. De training helpt ze ook om de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven, zowel thuis als op school.
© Copyright 2024 Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - cookie en privacy verklaring - Sitemap