Mindfulness op de werkplek

Speciaal voor op de werkplek bieden wij de training “Mindfulness op het werk” aan. Deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 uur, waarin je theorie en praktische mindfulness oefeningen krijgt aangeboden die je kunnen helpen om beter om te gaan met de uitdagingen in je werk en je dagelijks leven.

 

Een hoge werkdruk, krappe deadlines, veeleisende klanten, kunnen uiteindelijk hun tol gaan eisen. Nu volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie stress een van de hoofdoorzaken van ziekteverzuim is geworden, is het absoluut nodig om op de werkplek mentale veerkracht op te bouwen. 

 

Mindfulness is een krachtige manier om de veerkracht op de werkplek te vergroten. Tegenwoordig zijn er honderden grote bedrijven, waaronder Google, die via mindfulnesstrainingen hun medewerkers helpen om hun veerkracht, productiviteit en concentratie te verhogen en zelfs om hun medewerkers meer geluk te laten ervaren in het werk en dagelijks leven.

 

Ontdek de voordelen van mindfulness voor jezelf en je bedrijf en de positieve invloed van de vele veranderingen die in je hersenen plaatsvinden wanneer je mindfulness beoefent. Mindfulness kan je helpen op een compleet andere manier te werken en te leven. 

 

De essentie van werken met mindfulness is heel eenvoudig: schenk aandacht aan de taak waarmee je bezig bent. Door je werk je volle aandacht te geven, komt er kwantitatief en kwalitatief meer uit je handen. Mindfulness maakt je gelukkiger, en gelukkige mensen zijn op hun werk productiever, creatiever, minder ziek, opgewekter en meer betrokken.

 

Een ‘Mindfulness op het werk-training’ volg je samen met je collega’s. De training omvat verschillende aandachtsoefeningen, ondersteund door theorie. De oefeningen trainen je hersenen in het focussen van je aandacht. Je krijgt meer inzicht in en grip op je gedachten. Op die manier breng je meer rust in je hoofd en ontstaat er meer ruimte om helder te denken en te werken. Je ervaart meer ruimte om te kiezen hoe je met een situatie om wilt gaan. Je leert je eigen stressreactie (h)erkennen en vervangen door een meer helpende manier van omgaan met je werkdruk en je collega’s. 

 

Mindfulness is een mentale discipline en een manier van leven die al duizenden jaren wordt beoefend. De moderne wetenschap doet steeds meer onderzoek naar mindfulness als methode voor stressreductie en -preventie en heeft de kracht ervan ontdekt en bewezen. Met mindfulness worden positieve veranderingen in de hersenen teweeggebracht, die ervoor zorgen dat je op een andere manier om gaat met de uitdagingen van je werk en je leven. 

 

De training wordt gegeven binnen jouw bedrijf en kost je slechts een uur van je (werk)tijd. Thuis oefen je na de sessies met wat besproken is. 

 

Ontdek wat mindfulness voor uw organisatie kan doen met onze introductie workshop.

Wij bieden een workshop waarin je kan kennismaken met mindfulness en de voordelen die mindfulness kan bieden voor jouw bedrijf. Interesse? Neem contact met ons op!

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om als werkgever uw medewerkers een individuele 8-weekse mindfulnesstraining aan te bieden. Ook hiervoor kunt u contact opnemen voor meer informatie.

 
© Copyright 2024 Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - cookie en privacy verklaring - Sitemap